LOGIN
Prava stvar za ljetne dane
13.08.2018.

Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njenog izričaja i glasa zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu. 
Novi studijski uradak Amire Medunjanin pod nazivom “Ascending” predstavlja retrospektivu njenog dosadašnjeg opusa. Pročitajte više...

Iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, ovo prema riječima izdavača Croatia Records nije tek obična kompilacija. Na albumu "Ascending" nalaze se i pjesme koje Amira redovito izvodi na koncertima, a nikada se nisu našle niti na jednom izdanju, kao i nekoliko potpuno novih pjesama. "Ascending" sadrži deset pjesama koje su snimane u muzičkum studiju "Ora" u Trondheimu tijekom veljače 2018. godine, gdje je Amira imala priliku surađivati sa sastavom TrondheimSolistene iz Norveške. U istom tom razdoblju Amira je u suradnji s Bojanom Zulfikarpašićem snimila pjesmu" Nestaćeš iz mog života" u Abbey Road studiju u Londonu koja se također nalazi na albumu.


Album "Ascending" u prodaji je u našem shopu u Sarajevu po cijeni od 25,00 KM, a album je moguće naručiti i u našem web shop-u sa mogućnošću dostave diljem svijeta. Osim posljednjeg albuma u Magazi su dostupna i ranija diskografska izdanja Amire Medunjanin, a Magaza Vam nudi i veliki izbor drugih sevdalinki bilo da ste štovatelj “stare garde” poput Himze Polovine, Zaima Imamovića, Nade Mamule, Zehre Deović i njihovih savremenika ili pak ljubitelj onog nekad malo bezobrazno odvažnog, magičnog zvuka koji klizi granicom između tradicionalnog i modernog, a potpisuju ga “mlade nade” poput ansambla Divanhana”, Damira Imamovića i Božine “Halke”. 
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 33 266 000
F. +387 33 266 007
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba