LOGIN
We love Sarajevo
12.08.2019.
S ponosom predstavljamo novu kolekciju "Sarajevo, divno mjesto, lijepo gizdavo"...

Priča o Sarajevo Film Festivalu započela je kao pokušaj grupe entuzijasta da ožive kulturni život grada pod opsadom sa željom da tako daju doprinos opstanku kosmopolitskog duha grada, koji je u bivšoj Jugoslaviji bio poznat po bogatoj umjetničkoj i kulturnoj sceni.

 

Zahvaljujući pozitivnom duhu Sarajlija, SFF je postao jedinstven kulturni projekat. Stekao je i brojne prijatelje, koji i dan danas ne propuštaju posjetiti Sarajevo, a među najpoznatijima je Bono Vox, frontmen poznatog benda U2.

Ove godine, 25. jubilarni Sarajevo Film Festival održava se pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a osvježenje je i novi crveni tepih sa dizajnom inspirisanim tradicionalnim ćilimom iz 1930. godine. 

 

Kako je novi crveni tepih SFF-a spoj tradicionalnog i savremenog, kreiran s poštovanjem i ljubavlju prema tradiciji, tako su i naše kolekcije proizvoda od početka kreirane s poštovanjem i ljubavlju prema muzici i muzičkom naslijeđu.

 

Ovog ljeta s ponosom predstavljamo novu kolekciju
inspirisanu stihovima pjesme "Sarajevo" Dine Merlina.

 

 

 

Razglednice, privjesci za ključeve, maskice za mobiteldekorativni jastucitorbe i ruksaci i neizostavne majice (T-shirts) kako bi vas svaki pogled na poklon ili suvenir podsjetio na sve one lijepe strane Sarajeva, njegovu tradiciju, kulturu i vrijednosti zbog kojih volimo Sarajevo.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Danas je SFF nezaobilazna tačka na svjetskoj mapi festivala, a put u Sarajevo i na SFF će vas gotovo sigurno dovesti i do Magaze. Mi uvijek sa osmijehom dočekujemo goste, a za poklone ćemo bar lako!
 
 
Osim kolekcija naših originalnih proizvoda, sevdalinke u kojima je opjevano Sarajevo i neke od najljepših pjesama o Sarajevu kao što su "Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo" kantautora Dine Merlina"Sarajevo, ljubavi moja" kantautora Kemala Montena, također mogu poslužiti kao lijepa uspomena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naredno izdanje SFF-a
bit će održano
od 16. do 23. augusta 2019.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posjetite nas od 
ponedjeljka do subote od 09:00 - 21:00
 ili naručite na našem web shop-u 24/7.
 
Dio teksta o Sarajevo Film Festivalu preuzet sa portala Destination Sarajevo (vidi link).
Fotografije: Below the Rainbow
Lokacija: Gonul Kahvesi Stari Grad
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba