LOGIN
Vinil vraća staru slavu...
18.09.2019.

Pročitajte koje smo to muzičke poslastice spremili za vas...

Već je poznato da su se ploče vratile na velika vrata i teško je procijeniti koje će nove visine dosegnuti! O magiji vinila smo pisali i ranije (podsjetite se klikom na ovaj link).

Od noviteta na vinilu izdvajamo sljedeće:

 

Bruce Springsteen – Western Stars

 

 

Prvi solo studijski materijal od pomalo razočaravajućeg “Wrecking ball” albuma,  iako na tragu albuma “Nebraska” i “The Ghost of Tom Joad”, “Western Stars” ne ostavlja puno mjesta ovoj komparaciji zahvaljujući neobično bogatim aranžmanima i Springsteenovoj subverziji klišeja na kojima gradi svoj muzički izričaj. Veličanstven u izvedbi, “Western Stars” album je koji najbolje ilustrira Springsteenove kvalitete kao ikone heartland rocka. Album dostupan i na CD-u.

 

 

 

 

The National – I Am Easy to Find

 

Obogaćen doprinosima supruge frontmana i tekstopisca Matta Berningera, tematski aspekt albuma doseže gotovo konverzacijski kvalitet, dok Berningerove standardno Cohenovke vokalne kvalitete, atipično bogati aranžmani i tipično besprijekorna realizacija ideja čine “I Am Easy to Find” albumom koji, iako neočekivan, dobro je došao. 

 

 

 

 

Metallica – Hardwired... to Self-destruct

 

Vidno lišen ambicija da konkurira drugim velikim ostvarenjima benda “Hardwired... to Self-destruct” album je čija žestina ne leži u koncepciji, nego u realizaciji. 20 godina nakon “crnog albuma” jasno je da je bend napustio zvuk koji je pomogao definirati, a “Hardwired...” album je koji je napisao završno i neočekivano dobro poglavlje te transformacije. Ovaj Deluxe Box je prava muzička poslastica i savršen odabir za poklon. 

 

 

Megadeth – Dystopia


Nedvojbeno sjajan povratak u formu za pionire trash metala. Iako će fan ili dva pokazati na “Rust in Peace” kao neprikosnoveni magnum opus benda, a svaki spomen dva albuma u istom dahu nazvati svetogrđem, "Dystopia" kao proizvod kreativne katarze osnivača i frontmana Davea Mustanea, predstavlja najefektniju kombinaciju tematskih senzibiliteta svojstvenim ranim ostvarenjima benda i atipično hladnim i mehaničkim gitarskim aranžmanima koje je Mustane ustupio Kiku Loureiru. 

 

 

Magaza je jedno od rijetkih preostalih mjesta u Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini gdje još uvijek možete pronaći kvalitetne ploče; sve trenutno dostupne ploče pronađite na ovom linku.

 

 

 

Posjetite nas od 
ponedjeljka do subote 
od 09:00 - 21:00
 ili naručite na našem web shop-u 24/7.
 
 
 
 
 
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba