LOGIN
Oktobar - mjesec knjige
21.10.2019.

Iako je svaki mjesec pravi mjesec za knjige, oktobar je poseban!

Hladniji dani nam donose omiljene trenutke ušuškanosti u domu dok uz šoljicu čaja i pod toplim svjetlom lampe otkrivamo svijet knjiga. Magazu od samog početka pokreće i inspiriše ljubav prema muzici, kao i želja i entuzijazam da se bogata domaća muzička baština, koju s ponosom i osmijehom nosimo kraj srca, što bolje sačuva i predstavi svijetu. 

 

U tom duhu, najnoviji dodatak našoj kolekciji muzičke literature jeste izdanje Miris dunja: Odabrane sevdalinke iz Bosne i Hercegovine / The Scent of Quinces. A Selection of Traditional Love Songs from Bosnia-Herzegovina američke slavistice i autorice Mashe Belyavski-Frank. Riječ je o dvojezičnoj (bosansko-engleskoj) antologiji najpopularnijih sevdalinki. 

 

 

Izdvajamo i "Sevdah Bošnjaka" od ukupno 430 sevdalinki sa notnim zapisima; "Sevdah" Damira Imamovića, koja čini "kratak i sladak" pregled sevdah žanra za širu javnost (dostupna i na engleskom jeziku pod nazivom "Sevdah in English - A journey through three centuries"), kao i Zaim Imamović: život jednog sevdalije, koja nas dovodi korak bliže razumijevanju ljepote sevdaha i magije Zaimovog zlatnog glasa. 

 

Na policama posebno mjesto zauzima i do sada najcjelovitiji prikaz rasta i razvoja popularne muzike na području Bosne i Hercegovine u posljednjih pet decenija pod nazivom "50 godina bosanskohercegovačkog pop roka" Amira Misirlića, a ukoliko poželite naučiti svirati neku od kultnih pjesama koje se pominju, tu je i selekcija zbirki kompozicija za gitaru od kojih posebno izdvajamo udžbenike Vjekoslava Andree-a.

 

Na dobro poznatoj lokaciji Veliki ćurčiluk 20, Sarajevo otkrijte probranu selekciju muzičke literature i veliki izbor muzičkih izdanja od kojih smo ovog mjeseca odlučili da izdvojimo baš - sevdahSažimanje najznačajnijih izdanja kada je riječ o sevdahu nije nimalo lagan zadatak, ali neka od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih za vas smo izdvojili na ovom linku.

 

 

Neskromno obećavamo da nakon 30 godina poslovanja nudimo najbolji izbor muzike u Sarajevu, ali i šire. 

 
Posjetite nas od 
ponedjeljka do subote 
od 09:00 - 21:00
 ili naručite na našem web shop-u 24/7.
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba