LOGIN
Umjetnost upcycling-a u svijetu Magaze
16.03.2020.

O recikliranju imamo osjećaj da slušamo svakodnevno, ali koliko vam je poznat pojam "upcycling-a"?

O recikliranju (engl. "recycling") imamo osjećaj da slušamo svakodnevno,

ali da li ste čuli za manje poznati pojam "upcycling-a"?

 

Pojam tzv. "upcycling-a" se pojavio sredinom devedesetih godina, a u posljednje vrijeme sve više dobija na popularnosti. Za razliku od klasične reciklaže, upcycling podrazumijeva davanje korištenim predmetima novi smisao. Nama se zapravo još više dopada ova definicija: upcycling je proces kreativne transformacije starih i rabljenih predmeta u nešto posve korisno i jako lijepoNeki to smatraju čak i umjetnošću i upravo to nam je dalo inspiraciju za naš prvi projekat upcycling-a! 

 

#Svijet Magaze predstavlja cvijetni aranžman u saksiji od kaseta

 

 

 

 

Stalak (držač) za olovke ručno izrađen od kaseta pretvorili smo u neodoljivu saksiju za cvijeće, pogodnu za držanje malih biljaka poput čuvarkuće, ali i mini cvijetnih aranžmana, kojima ne treba previše prostora ili vode.

 

 Inspiracija i materijal od kojeg je izrađen ovaj komad su originalne muzičke kasete koje su montirane na bazu (podlogu).

 
 
 
Osim što ćete imati apsolutno savršen i originalan cvijetni aranžman, sudjelujete u svjetskom valu očuvanja okoliša i pomoći prirodi.
 
 
Ovaj kreativni projekat svakako ne bismo mogli ostvariti bez angažmana jedinstvene "Galerija cvijeća - Višnja", prekrasnog kutka, koji datira još od 1996. godine i svaki put iznova oduševljava svojim idejama, a mi sa sigurnošću možemo reći da se nigdje u Sarajevu nećete osjećati prijatnije i nigdje vam emocije neće toliko doći do izražaja kao u Galeriji cvijeća "Višnja". Sviđa li se i vama ideja upcycling-a koliko i nama?
 
 
 
 
 
 
 
Osim što kupovinu možete obaviti u našem shop-u na Baščaršiji u Sarajevu, dostavljamo i brzom poštom na sve adrese unutar BiH. Rok isporuke: jedan (1) radni dan.
 
 
 
Treba spomenuti da se ponuda cvijetnog aranžmana mijenja po osnovu dostupnosti i ponude ovisno o sezoni i da se cvijetni aranžman radi po narudžbi kupca.
 
 
Fotografije: Below the Rainbow
Lokacija: Magaza & "Galerija cvijeća - Višnja"
 

 

Posjetite nas od ponedjeljka do subote od 09:00 - 21:00
 ili poklon naručite na našem web shop-u 24/7.
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba