LOGIN
Dokumentarni film Sredinom
22.03.2017.

Sredinom, ekranizirana priča Dine Merlina

Dokumentarni film 'Sredinom', koji je u nedjelju navečer (19.3) emitiran u programu Al Jazeere Balkans, upoznaje gledatelje sa životnim putem jedne od najvećih balkanskih zvijezda pop muzike svih vremena - Edina Dervišhalidovića, poznatijeg kao Dino Merlin. Njegova biografija je ujedno i svjedočanstvo o burnom životu Balkana, u kojem, osim ratova, postoje i neke ljepše veze, one koje se osjete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvijezdama.
 
Film 'Sredinom' je nakon TV premijere objavljen na YouTube kanalu Al Jazeere Balkans i možete ga pogledati na sljedećem linku.

 

"Obično kad čujem da prave film o nekome, pomislim na najgore - ili da je mrtav, ili da je njegovo već davno prošlo, tako da, kad su mi Zumbul [režiser filma Emir Zumbul Kapetanović] i ekipa iz Al Jazeere došli s prijedlogom da rade film netom nakon što je krenula turneja 'Hotel Nacional', nije mi bilo dobro“, kazao je Dervišhalidović na promociji filma u Sarajevu. "Pomislio sam ili da se šale, ili da su me počeli otpisivati. Ali, eto, još sam živ, umjetnost koju pravim još je živa i veliki broj ljudi to prepoznaje. Pričao sam u jednom dahu, u jednom danu i naravno da tako ne možete ispričati sve, niti se svega sjetiti. Neke važne događaje i ljude sigurno sam nenamjerno preskočio."

KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba