LOGIN
Najefikasnija metoda za engleski jezik!
17.09.2017.

Neka se vrata preteško otvore. Neke se riječi još teže izgovore...Mi ćemo vam pomoći da ih lakše savladate.

Usavršite svoj engleski sa nama ili počnite od samog početka!

Jedini pravi trik i način kako da što brže usavršite svoj engleski, odnosno, da ga progovorite ako do sada niste imali priliku da ga učite, jeste da ga počnete govoriti što je moguće više i što je moguće češće, a to možete samo i samo ako se nalazite u situacijama u kojima ste okruženi engleskim jezikom.

 

To podrazumijeva da ga intenzivno slušate i da ste u društvu ljudi koji ga govore brzo i ispravno, te da ga i sami govorite. Čak i ako ste apsolutni početnik Callan metoda je dizajnirana upravo tako da vam to i omogući. Pitate se kako?

 

Jedna od glavnih prednosti Callan metode jeste da na nastavi govorite već u prvih 5 minuta! Nastava se sve vrijeme trajanja zasniva na pitanjima i odgovorima predavača tako da sve vrijeme slušate, razmišljate i govorite na engleskom jeziku uz podršku predavača. Nastava je dinamična, brza i koncipirana tako da nemate vremena prevoditi u svojoj glavi, što je jedna od kardinalnih grešaka koje pravimo kada učimo neki strani jezik.

 

Drugim riječima, po Callan metodi polaznici tokom cijelog trajanja nastave stalno slušaju engleski jezik i govore ga jako puno, a ovakav način učenja je idealan za početnike, kao i za sve one koji imaju pasivno znanje jezika i ustručavaju se koristiti ga aktivno ili jednostavno nemaju priliku da ga aktivno koriste, a željeli bi ga održavati “u formi”.
 
Callan metodu volimo pojasniti i ovako – možete položiti vozački ispit i sve testove svijeta, poznavati pravila i znati kada se nešto upotrebljava, ali ako nikada ne sjednete za volan – nikada nećete postati dobar vozač i vremenom će teorijsko znanje izlapiti. Tako je i s engleskim jezikom - ako jezik ne koristite, odnosno, ne govorite, znanje s vremenom oslabi. Drugim riječima, ako sva pravila imate “u glavi”, ali riječi ne izlaze onda kada vam najviše trebaju, ili ste početnik, a želite brzo sjesti za volan, to je znak da trebate doživjeti iskustvo engleskog po Callan metodi!

 

Znamo šta sad mislite: kako ću znati reći nešto da zvuči ispravno? Ne želim govoriti nešto dok nisam 100% siguran ili sigurna da je tačno…šta ako pogriješim?

Vidite, jedini način da nikad ne pogriješite jeste da uopće ne govorite; to jeste, nećete pogriješiti jedino ako ne govorite. S druge strane, jedini način da ikad naučite jezik je da govorite. Stoga, odbacite sve predrasude, opustite se i ne razmišljajte o greškama! Predavači su tu da vas ispravljaju i pomognu da greške ne ponavljate. Ali, prvo sebi razjasnite da su greške sastavni dio učenja i da bez njih nema ni učenja.

 

Ponavljanje je još jedan od ključnih principa Callan metodeSve pa tako i engleski jezik najbolje se nauči uz puno ponavljanja, jer kad nešto dovoljno često izgovorite, to brže i zapamtite i zato se tokom nastave po Callan metodi mnogo ponavlja. 

 

Sve u svemu, Callan metoda je drugačija od svega što ste do sada imali prilike doživjeti u svijetu učenja engleskog. Zaboravite na vježbe biranja tačnih odgovora ili prevođenja tekstova! Kod nas ste odmah u situaciji da razmišljate i govorite na engleskom jeziku. Pridružite se ekipi i doživite iskustvo učenja po najbržoj i najefikasnijoj metodi za engleski jezik! Nazovite nas na 033 266 000 ili pišite na magaza@bih.net.ba
KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba