LOGIN
Koji muzički instrument odabrati?
01.10.2017.

Kada je dijete spremno za sviranje muzičkog instrumenta i kako znati koji muzički instrument ili edukativni program odabrati? Pročitajte u nastavku teksta...

Kada je dijete spremno za sviranje muzičkog instrumenta?

Ne postoji neko univerzalno idealno vrijeme za početak muzičkih časova. Svako dijete treba posmatrati individualno. Bitno je da dijete to zaista želi, da pokazuje interesovanje i ima mogućnost koncentracije. Jako je korisno ukoliko mogu da razlikuju brojeve i slova i naravno muzičke znake. Svjedoci smo da i u uzrastu od tri do četiri godine neka djeca sa lakoćom sviraju pojedine instrumente.

 

Koji muzički instrument odabrati?

Magaza nudi širok asortiman instrumenata koji su prilagođeni za djecu, a ovo su samo neki od onih koje bismo vam preporučili. Na ovom linku možete pronaći detaljnije informacije o instrumentima. Važno je naglasiti i da vršimo dostavu instrumenata na vašu adresu.

 

Uzdužna ili blok-flauta je veoma čest prvi instrument i dobar uvod u stvaranje muzike. Djeca mogu da je sviraju čim su njihovi prstići dovoljno veliki da pokriju rupe. Školski model koji je idealan za djecu i početnike pronađite ovdje.

 

Ukoliko je ipak klavir vaš prvi izbor, ni to više nije problem jer mi imamo klavire dizajnirane specijalno za djecuSchoenhut dječiji klaviri su pravi, mali instrumenti, iznimno prikladni za djecu i njihove prstiće. Detaljne informacije pronađite na ovom linku ili kontaktirajte naše stručno osoblje.

 

Violina je jedan od instrumenata koje je najteže savladati te je samim tim instrument koji će najviše utjecati na intelektualni razvoj vašeg djeteta. Naučit će ga disciplini, strpljenju i razviti kod njega socijalne i emocionalne sposobnosti. Ukoliko tražite odličnu violinu za početnike, Magaza je pravo mjesto.

 

Vjerovatno najpopularniji muzički instrument na svijetu: njeno veličanstvo - gitara, savršen je prvi korak u krajnje fantastičan i gotovo neiscrpan svijet muzike. Odlične modele za početnike, ali i one ambicioznije pronađite na ovom linku ili nas kontaktirajte za informacije o svim modelima.

 

Doboš je odličan za uzbudljive načine muziciranja, razvijanja vještina i učenja ritma. A najbolje od svega da su i roditelji pošteđeni zvukova pravog bubnja! Pitamo se da li postoji neko kome usna harmonika nije bila interesantna kada je bio mali? Melodikaaa je još jedan instrument koji vole sva djeca. Def je jednostavan i zabavan instrument, a možete ga nabaviti kao samostalan instrument ili u setu sa drugim udaraljkama.

 

Na samom kraju svakako bismo vam preporučili i album pjesama za djecu ‘’Hvala mama’’ na bosanskom jeziku i kao takav pravi raritet na tržištu.

KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba