LOGIN
Sarajevo - Duša svijeta
07.04.2018.

Od davnina nadahnuće svima koji u njega kročiše. Svaki njegov sokak, svaka ulica, kaldrma, svaka vrata pričaju svoju priču.

Prođoše kroz njega mnogi narodi i različite kulture i svako u njega utka ono najljepše što je imao učinivši ga šarenim i živopisnim poput najljepšeg ćilima. Ugniježdeno među brdima, najljepšim pjesmama opjevano, mjesto susretanja putnika i umjetnika, bogato historijom velikih kultura. Sarajevo svojom pričom inspiriše i poučava, samo mu treba prići otvorenog uma a ono će vas obgrliti svojim krilima.

 

Sarajevo u svakome budi emocije pa ćeš samog sebe iznenaditi kad se zaustaviš kako bi okom upio neki detalj, krišom osluhnuo dosjetke sarajlija da bi ih potom prepričavao svojim prijateljima, naježiš se na novo iskustvo u nekoj od ulica kojima svakodnevno teče život sarajevski. U Sarajevu ti ne treba vodič. Izgubi se u sarajevskim ulicama, srce će ti pokazati put.

 

Taj put će vas gotovo sigurno dovesti i do Magaze zato slobodno uđite, jer mi uvijek sa radošću i osmijehom na licu dočekujemo goste, a za suvenire ćemo bar lako, muzika sa najljepšim pjesmama o Sarajevu kao što je Sarajevo ljubavi moja poznatog kantautora Kemala Montena, kao i albumi na kojima se nalaze sevdalinke Sarajevo na visoku gledu i Sarajevo dugo i široko mogu poslužiti kao lijepa uspomena na Sarajevo. Pored muzike preporučujemo i predmete kao što su razglednice, šoljice, majice, ruksaci, torbe, privjesci, maskice, sve što vam srce poželi, sve sa motivom pjesme Dine Merlina Je'l Sarajevo gdje je nekad bilo, kako bi vas svaki pogled na suvenir podsjetio na vaše vrijeme provedeno u ovom gradu.

Danas naše Sarajevo slavi svoj dan, zato svim Sarajlijama i svim onima koji ovaj grad doživljavaju svojim želimo sretan 06. april, Dan grada Sarajeva.

 

 

 

KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba