LOGIN
Ljepota sevdaha
18.07.2018.

Ukoliko je i Vama sevdah omiljena nota koju slušate pozivamo Vas da nas posjetite i odaberete Vama najdražu.

 

Božo Vrećo, “princ sevdaha” i “interpretator anđeoskog glasa”, kako ga opisuje Croatia Records, izdavač njegovog posljednjeg albuma, izdao je treći po redu solistički album pod nazivom “Melek. Na albumu se nalazi sedamnaest Božinih autorskih pjesama i bonus pjesma "Revolution" koju su objavili Sudar Percussion, u saradnji s njim i violinistom Stefanom Milenkovichem.

 

 

Riječima Domagoja Šiljega, urednika izdanja, Božo Vrećo je već s albumom "Moj sevdah" iz 2015. godine dao do znanja kako se ne radi samo o interpretatoru sevdaha već i o vrhunskom autoru koji će sigurno zlatnim slovima biti upisan u povijest sevdaha.

 

 

Kako navode iz Croatia Records-a, "Melek" je pravo remek-djelo, ne samo sevdaha, već i world music izričaja jer Božo nadilazi granice ovih prostora, a popis gostiju i više je nego impresivan: Vasko Atanasovski, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha'ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

 

Pored CD izdanja dostupno je i bogato opremljeno vinil izdanje (LP) albuma "Melek".

 

Album “Melek” dostupan je kako u Magazi, tako i za narudžbe putem naše web stranice sa mogućnošću dostave diljem svijeta. Osim diskografskih izdanja “princa sevdaha” Magaza Vam nudi veliki izbor sevdalinki bilo da ste štovatelj “stare garde” poput Himze Polovine, Zaima Imamovića, Nade Mamule, Zehre Deović i njihovih savremenika ili pak ljubitelj onog nekad malo bezobrazno odvažnog, magičnog zvuka koji klizi granicom između tradicionalnog i modernog, a potpisuju ga “mlade nade” poput ansambla Divanhana”, Amire Medunjanin, Damira Imamovića Božine “Halke

KONTAKT INFORMACIJE
Magaza d.o.o.
A. Veliki ćurčiluk 20, 71000 Sarajevo, BiH
T. +387 (0)33 266 000
Viber: +387 (0)61 93 66 09
E. magaza@bih.net.ba
RADNO VRIJEME
pon-sub od 09:00 - 21:00
USLOVI KORIŠTENJA I PRAVILA
SVIJET MAGAZE
CALLAN ACCREDITED SCHOOL
Budite u toku putem e-maila.
Pratite Magazu i na:
Sva prava zadržava
Developed by: website.ba